Energie Advies - Taxatie Bureau Laatste versie

STAETELANDE

Taxatiebureau Staetelande
Taxatiebureau Staetelande
Taxatiebureau Staetelande
Taxatiebureau Staetelande
Ga naar de inhoud
Energie besparende maatregelen algemeen advies
Warmte verlies:
Warmteverlies binnen uw uw woning vindt overwegend plaats via uw dak, gevel, vloer en ramen. Een goede isolatie is daarom van wezenlijk belang.
Ramen / Kozijnen Het plaatsen van isolatie beglazing verhoogt de isolatiewaarde in de woning en verlaagt het geluidsniveau van de straat.
Advies: HR ++ te plaatsen voor een hoog rendement  Het rendement varieert hier van ca. 15% tot 25 %
Koude of warme lucht wordt grotendeels weerkaatste door metaal folie en door de spouw die gevuld is met argongas

Gevels Isolatie door middel van spouwmuurisolatie of voorzetwanden. Glas en steenwol onderbreekt de koudebrug van de gevels het rendement bedraagt ca. 25 %
DAk isolatie
Plaatsen van isolatie bij dakbeschot aan de binnen-/ buitenzijde verhoogt het rendement aanzienlijk Het rendement varieert van ca 25% tot 30 % aan energie besparing
Vloerisolatie
Aan de onderkant is het mogelijk om op verschillende manieren vloeren te isoleren. Aluminium folie weerkaatst de koude straling naar de grond terug en de warmtestraling de woning in. Steen- en glaswol aan de onderkant van de vloer behoort tot de isolatiemogelijkheden.
De terugwintijd bedraagt ca. 5 jaar.
Bodemafsluiting
Bodemafsluiting en isolatie. Deze methodes zijn zeer effectief voor het verlagen van de luchtvochtigheid en het verbeteren van het klimaat in de kruipruimte. Door schelpen of EPS-parels, vindt de condensatie in de onderste laag van dit materiaal plaats. De bovenste laag zorg ervoor dat de kou van beneden niet naar boven gaat, en de warmte van boven, boven blijft. Zo zal de kruipruimte droger worden, waardoor naast isolatie het klimaat in huis ook beter wordt
Radiatoren
Warmte straling van radiatoren verliest ca. 30% in de bouwmuur, het plaatsen van radiatorfolie tussen de bouwmuur en de radiator levert een besparing van ca. 25 % stralingswarmte op
CV Thermostaat
Een voorgeprogrammeerde thermostaat levert een besparing op bij een hoog rendemente cv ketel. Zodoende wordt op uw stookgedrag wordt optimaal bespaard.
Zonnecellen
Zonnecellen en collectoren.  Terugwintijd bedraagt ca. 7 jaar bij de huidige saldering regeling
Woning ventilatie
Ventilatie is van groot belang!
Goed ventileren is nodig voor gezonde lucht in huis. Maar in veel huizen wordt verkeerd geventileerd. Tocht, vocht, lawaai en gezondheidsklachten kunnen het gevolg zijn.
In veel oude woningen gaat ventileren vanzelf via naden en kieren. In veel moderne goed geïsoleerde woningen moeten bewoners actief zorgen voor voldoende ventilatie door roosters of klepraampjes op te laten voor frisse lucht. Als u mechanische of balans ventilatie hebt, is correct gebruik belangrijk
Warmtepomp
Warmtepompen zorgen voor milieuvriendelijke verwarming en warm water. Maar individuele (combi) warmtepompen zijn duur; de hybride warmtepomp is wellicht een optie.
Warmtepompen halen met een warmtewisselaar warmte uit de onuitputtelijke bronnen lucht, bodem of grondwater; en ze hebben een zeer hoog rendement. Daardoor gebruiken warmtepompsystemen weinig tot geen fossiele brandstof en veroorzaken ze weinig milieubelasting. V erwarmen en water verwarmen in huis met een warmtepomp heet daarom duurzaam.
Plaatsen van een warmtepomp reduceert de stookkosten, terugverdientijd is sterk afhankelijk van investeringskosten en welke isolerende maatregelen worden toegepast.
Terug naar de inhoud