Energie label - Taxatie Bureau Laatste versie

STAETELANDE

Taxatiebureau Staetelande
Taxatiebureau Staetelande
Taxatiebureau Staetelande
Taxatiebureau Staetelande
Ga naar de inhoud
EnergieLabelPlus
Voor al uw energie labels
va. € 195,00 incl BTW
Met laagste prijs garantie
Vraag hier uw offerte aan
Voor direct contact met uw adviseur
Energielabel

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is en helpt bij het maken van duurzame keuzes. Sinds 2021 is er veel veranderd in de regelgeving rondom het aanvragen van een energielabel. Vanaf dat moment mag een energielabel alleen nog worden afgegeven door een deskundige energielabel-adviseur.
Daarnaast is het label voor u als huis eigenaar zinvol als u uw energiegebruik wilt verlagen.

Laagste prijs garantie:

Alle tarieven inclusief BTW. Elders voordeliger laat het ons weten, wij hanteren vervolgen dat tarief plus 5% korting
Energielabel tarieven


Klein appartementv.a.€ 195,00tot 70 m2
Appartementv.a.€ 249,50> 70 m2
Eengezinswoningv.a.€ 279,50
2-1 Kap woningv.a.€ 339,50
Vrijstaande woningv.a.€ 389,00
Energielabel vermeld de energie prestaties van uw woning

Een energielabel is een certificaat dat informatie geeft over de energieprestatie van uw woning. Het label loopt van energielabel A+++ (zeer energiezuinig) tot en met energielabel G (zeer energie-onzuinig) en is verplicht bij verkoop of verhuur van uw woning. Het label is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de isolatie, verwarming, ventilatie en het gebruik van duurzame energiebronnen.
Waarom een energielabel ?

Er zijn verschillende redenen om een energielabel aan te vragen. Zo geeft een energielabel inzicht in de energieprestatie van uw woning, zodoende kun je gerichte maatregelen treffen om de energieprestatie te verbeteren en daarmee kosten besparen. Daarnaast draag je met een energiezuinige woning  bij aan een beter milieu en een duurzamere toekomst.Vanaf 1 januari 2021

Vanaf 2021 is het verplicht om een koper of huurder een energielabel te kunnen tonen. Het label moet aanwezig zijn voordat je de woning of pand in de verkoop- of verhuurmarkt zet.
Daarnaast kan een energielabel ook bijdragen aan de waarde van je woning of pand. Een duurzaam energielabel voor een woning is beduidend aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders, omdat een energiezuinig woning voor lagere energiekosten heeft.
Soorten energielabels

Er bestaan zeven verschillende soorten energie labels. Van meest-  naar minst duurzaam:

  • Energielabel A (+ tot ++++);
  • Energielabel B
  • Energielabel C
  • Energielabel D
  • Energielabel E
  • Energielabel F
  • Energielabel G
Wanneer een Energielabel A ?

Een energielabel wordt bepaald op basis van het fossiele energieverbruik van uw woning, uitgedrukt in het aantal kilowattuur per vierkante meter per jaar (kwh/m2.jr).
Met goed isoleren van je woning kun je al redelijk eenvoudig uitkomen op een A-label.
Woningen gebouwd na 1991 zijn standaard gebouwd met voldoende isolatie en zullen zodoende al snel aan de eisen voor een Energielabel A voldoen.
Wat is een Energielabel A ?

Een Energielabel A betekent dat je woning goed geïsoleerd is en een relatief laag fossiel energieverbruik heeft. Dit is goed voor uw portemonnee en het klimaat. Er zijn verschillende typen van het A-label die oplopen van een A naar een A++++ label. In de regel geldt: hoe meer plussen, hoe beter het energielabel. Met een A++++ label is de woning energieneutraal en wekt de woning in theorie evenveel energie op als de woning verbruikt.
Vraag uw energielabel tijdig aan

Zorg ervoor dat je een geldig energielabel hebt op het moment dat je het huis te koop zet. Kopers zien dan tijdens het zoeken al wat het energielabel is en dit geeft ze extra, waardevolle informatie over jouw woning.
Laat daarom uw energielabel registreren vóórdat u uw woning te koop zet. Regel dit tijdig.

Voordelen van een energielabel  ?

  • Verminderen van het energieverbruik van uw woning
  • Verhoogt de waarde van uw woning
  • Informatie voor potentiële kopers of huurders
Verschil in kosten energielabel ?

De kosten voor het aanvragen van een energielabel verschillen per object. Zo maken we onderscheid tussen een appartementen en vrijstaande woningen.

Geldigheidsduur van uw label?

Een energielabel is na afgifte 10 jaar geldig, en staat vermeld op het label.
Terug naar de inhoud