Uw Taxatie rapport - Woonhuis-Taxatie.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Uw Taxatie rapport

Het doel van het taxatierapport ?, een taxatie rapport verschaft informatie over de belangrijke aspecten van het woonhuis. Banken willen namelijk zekerheid voordat zij een hypotheek verstrekken, zekerheid over de waarde. Deze dient te worden vastgesteld door een onafhankelijke taxateur.

De taxateur maakt het nwwi taxatie rapport op hij let hierbij op alle relevante zaken, zoals;  de plaats, en de buurt waar de woning is gelegen. Daarnaast zijn de omgevingsfactoren van belang, bestemmingsplannen, ontsluitingwegen, voorzieningen op het gebied van winkel, gezondheidszorg enz, enz.
Daarnaast is van belang de kwaliteit van de woning, staat van onderhoud, isolatie maatregelen, aanwezigheid, eigengrond, erfpacht, tuin, garage e.d., kortom de taxateur let op alles.

Externe factoren van significant belang bij beoordeling van de waarde.

-Toekomstige waarde ontwikkelingen, mbt de economische situatie en denk aan te wijzigen bestemmingsplannen.

-Prijs ontwikkelingen op de markt soortgelijke woningen door middel van referentie woningen.
Waarde grondslagen:

Marktwaarde:
De marktwaarde is de waarde die een woonhuis redelijkerwijs opbrengt bij een aan- of verkoop.

Herbouwwaarde:
De waarde die uw verzekeraar wil weten is de herbouwwaarde van de woning. Op die manier kan de verzekerde waarde in uw verzekeringspolis worden opgenomen.

De waarde in het economische verkeer:
De waarde voor belang voor de belastingdienst, is de waarde in het economische verkeer van uw woning. Dit om de vermogensbelasting en het huurwaardeforfait te kunnen vaststellen. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van de wet WOZ, de zg WOZ beschikking.

WOZ waarde:
De WOZ waarde bepaald de waarde in het economische verkeer.Onze overheid de belastingdienst  wil de waarde van uw woning weten ten behoeve van diverse belastingheffingen.
De belastingen, waar deze waarde voor nodig is, zijn voor uw :onroerende zaakbelasting eigenwoning forfait in de inkomstenbelasting en de waterschapslasten

Heeft u nog vragen ?
Wij hebben getracht een uiterst informatieve site voor u samen te stellen, heeft u echter vragen of zijn zaken niet volledig duidelijk bel ons wij zijn u graag van dienst.
Uw vrije taxateur keuze:

Als consument bent u vrij om een taxateur uit te kiezen, hij / zij dient echter wel aan de geselde eisen te voldoen, door het Centraal Hypothecair Fonds (CHF), tevens aangesloten te zijn een branche vereniging.  Alle taxateurs vermeld op deze website voldoen aan de gestelde eisen.

Uw taxatie rappor is geen bouwkundige keuring:
Let op een taxatie rapport geeft geen inzicht in de bouwkundige staat. Echter als een taxateur aanleiding ziet, zal hij / zij u adviseren om een nader bouwkundig onderzoek te laten verrchten.

Verschillende branche verenigingen:

De NVM makelaar / taxateur (CRMT)
De taxateur aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makalaars en vastgoed deskundgien, zijn ingeschreven bij het CRMT, Stichting Nederlands Instituut Certificatie en Register Makelaars-Taxateurs in onroerende zaken.

De VBO taxateur en het SCVM
De taxateur aangesloten bij de Vereniging Bemiddeling Onroerend Goed zijn ingeschreven b ij het SCVM, Stichting Certificering VBO Makelaars
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu