NWWI Taxatie rapport - Woonhuis-Taxatie.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

NWWI Taxatie rapport

Het NWWI.

Het  NWWI (Nederlands Waarde Instituut) geeft u als consumenten meer zekerheid over de door de taxateur gevonden waarde van uw woningen. Het NWWI wordt over de gehele vastgoed branche gedragen en is een initiatief van makelaars verenigingen NVM en VBO.
Gestandariseerde werk methode.

Taxateurs werken volgens een vaste gestandaardiseerde methoden, de rapporten worden vervolgens in een centrale database van het NWWI geregistreerd. Daarnaast voert het NWWI de controle over de verstrekte taxatie rapporten en de aangesloten taxateurs. Op deze manier wordt de kwaliteit geborgd en gegarandeerd.


Gevalideerd taxatie rapport

Het NWWI, valideert alle door ons uitgebrachte taxatierapporten en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.


Strenge richtlijnen

Omdat de taxatie volgens strenge richtlijnen dient te worden onderbouwd, wordt duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Het gebruik van middelen als de modelmatige waardebepaling leidt tot objectieve, betrouwbare taxatierapporten. Een taxatiewaarde is dus beter onderbouwd en het risico op fraude of ondeugdelijke taxaties neemt af.


Kwaliteit

Juist nu er voor het eerst sinds jaren op de woningmarkt sprake is van prijsdalingen, is de kwaliteit van het taxatierapport nog meer dan voorheen essentieel. Het ons kantoor streeft continu naar kwaliteitsverbetering.

Geldverstrekkers kunnen de voortgang van de door ons uitgebrachte taxatie rapporten nu continu volgen via de NWWI-applicatie.


 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu